Verkeersaanpassingen vanaf 1 september

Zoals reeds aangekondigd worden er vanaf 1 september een aantal verkeerswijzigingen ingevoerd in ons dorp. Zo gaat vanaf die dag de no-passzone in op het Heiken. De politie kondigt strenge controles aan op de naleving ervan! Naast deze wijziging wordt er ook een blauwe zone ingevoerd op Pleintje Heikant en in de Molenstraat. Die komt er doordat de parkeerdruk, onder invloed van het onderwijs, in deze straten de laatste jaren fel steeg. Langparkeerders kunnen terecht op de centrumparkings (Nieuwstraat, Oostakker en Riemenstraat). Indien u kort parkeert (minder dan een uur), volstaat een blauwe schijf. Buurtbewoners zijn welkom op het gemeentehuis tijdens de openingsuren om een bewonerskaart aan te vragen! 

Info: mobiliteit@vorselaar.be, 014/50.71.03

 

Kermis in ons dorp

De kermis van juni lijkt nog maar net voorbij, terwijl die van september al voor de deur staat. Op zondag 8, maandag 9 en woensdag 11 kunt u weer terecht in ons dorpcentrum voor heel wat leuke attracties! Houdt u er rekening mee dat hierdoor een deel van het centrum afgesloten is voor het verkeer? Het gaat meer bepaald om de Cardijnlaan en een groot deel van de Kerkstraat. Hierdoor zult u een omleiding moeten volgen via de Lepelstraat – Goorbergenlaan. Graag tot dan!

 

Gordelfestival

Ter vervanging van de Gordel gaat dit jaar de eerste editie van het Gordelfestival door op 30 augustus en 1 september. Het festival zal ieder jaar plaatsvinden op andere locaties. Dit weekend bent u welkom in het Bloso-centrum van Hofstade, het provinciedomein van Huizingen en in Pepingen.

Op vrijdagavond opent het festival met muziek van Senne Guns, Walrus, Axl Peleman en De Nieuwe Snaar.

Op zondag kunt u kiezen uit verschillende wandelingen, fietstochten, mountainbikeparcours en andere sportieve activiteiten. Onderweg zijn er ook nog workshops en optredens. 

Toegangskaarten kosten €5 p.p. of €10 euro voor een gezinsticket. Kinderen jonger dan 12 kunnen gratis naar het Gordelfestival.

> Info: www.gordelfestival.be

 

Plantjesweekend Kom op tegen kanker

Op 13, 14 en 15 september is het weer zo ver. Tijdens die dagen trekken weer heel wat vrijwilligers de baan op om mooie azalea's te verkopen ten voordele van Kom op tegen kanker en dit al voor de 19de keer. U kunt zelf ook uw steentje bijdragen door een plantje te kopen voor €6. U steunt er niet alleen heel wat initiatieven voor kankerpatiënten mee, maar kunt zelf ook genieten van groen in huis.


> Info:  www.komoptegenkanker.be